Műfüves pályák karbantartása

Mérete: 80x80x80 cm (kefe méret)
Nagy strapabíróságú 1,5-2 mm PE szálból 80 mm kiállóval készült, könnyen cserélhető, vízálló alapanyagú kefék. Felső keret 50x50x3 zártszelvényből készült, súlya cca. 15 kg.

A súly megnöveléséhez a 2 db zártszelvény dugó eltávolításával, homokkal feltölthető a keret, így traktorhoz vagy egyéb önjáró eszközhöz kötve nagyobb hatásfokkal működik. A karbantartó kefe alkalmas a műfüves pályák mindennapi átkefeléséhez, a műfűszálak felegyenesítésére, a töltőanyag egyengetésére.

Ára: 80 000 Ft + Áfa 

 

 

Szabványos méretű statikus lehúzó kefe műfüves pályák karbantartásához

Mérete: 160x160x160 cm (kefe méret)

Ára: 149 000 Ft + Áfa 

Műfüves pályakarbantartó gép

12 x 24 és 22 x 42 méter méretű műfüves labdarúgó pályákra. A karbantartó géppel minden műfűkarbantartással kapcsolatos tevékenységet el lehet végezni. Az alapgéphez csatolható minden adapter, amelyek az alábbi munkafolyamatokra alkalmasak:

 • Dekompaktálás, a betömörödött töltőanyag fellazítása, a rugalmasság megőrzése érdekében
 • Betöltés, homok és granulátum utánpótlása
 • Beseprés, a pályára került szemét, falevél kiseprése
 • Elkefélés, a fellazított és utántöltésre került gumi granulátum egyenletes elosztása a pálya területén
 • Térkő felseprés, a kiszóródott granulátumot vagy egyéb szemetet összegyűjti az elülső tartályba
 • Hótolás, havas pálya letisztítása
 • Fűnyírás, a pálya melletti területen a fű levágása

Dupla hajtásos, önjáró gép, egy ember el tud vele végezni egy karbantartást, egyedül. Az adapterek könnyen, egy kézzel cserélhetőek (1 db 17-es kulcs kell hozzá).

Garancia: 2 év garanciát adunk rá. Minden alkatrésze itthoni gyártóktól való, az alkatrész utánpótlás folyamatos. A gép működésének betanítását is tartalmazza az ár (megrendelés esetén kimegyünk és megmutatunk minden munkafolyamatot).

Ki tudná jobban, mire van szüksége egy műfüves pályának a hosszú élettartamhoz, mint az a cég, amely kivitelezésében is profi? A műfüves területek karbantartása nagyban hasonlít az élőfüves pályák karbantartásához, de speciálisabb gépeket igényel. A megfelelő karbantartás biztosítja a lehető leghosszabb ideig tartó használhatóságot és az élettartam meghosszabbításával a befektetés megtérülését.

Az, hogy a mesterséges felületek nem igényelnek törődést, egy téves elképzelés.

Ahhoz, hogy a műfüves pálya esztétikus maradjon, biztonságos és megfelelő játékélményt adjon a karbantartás mindenféleképpen szükséges. A rendszeres karbantartással megelőzhető a pálya struktúrájának változása, a felszín egyenetlenségek és a bekeményedett talaj okozta sérülések gyakoribbá válása.

Granulátum pótlás, a feltöltés megfelelő szinten tartása, műfüves kefék folyamatos használata vagy a betömörödött töltőanyag fellazítása nélkül a pálya élettartalma jelentősen csökkenhet, ami a beruházást is alááshatja.

Javaslataink a pálya minőségének megőrzésére:

 • A lehulló tüskéket, leveleket, a pályára kerülő szemetet (cigaretta csikk, szotyola/tökmag héj, papírzsebkendő, stb.) a lehető leghamarabb el kell távolítani a műfűről, annak érdekében, hogy annak szerkezetében ne álljon be változás. A környező területet is állandóan tisztán kell tartani.
 • Legalább hetente egyszer (használattól függően esetleg többször) át kell kefélni a pályát statikus műfüves kefével, a feltöltő anyag egyenletes eloszlása és a fűszálak felállítása érdekében.
 • A hiányzó feltöltő anyagot (gumi granulátum) is a lehető leghamarabb pótolni kell (főleg a jobban igénybe vett helyeken, mint pl. a kapu előtti rész) a fűszálak egyenletes kopása miatt.
 • Évente 2-3 alkalommal teljes karbantartás elvégzése.
 • Megfelelő felszerelés, cipő használatának ellenőrzése.
 • A vadhajtásokat, a műfüves szövet szélén megjelenő gyomnövényeket, kihajtásokat is el kell távolítani.

A legtöbb útmutatóban mélytisztítást és/vagy speciális elvárásokat is előírnak illetve ajánlanak, ami szolgáltatás formájában is történhet.

Ha Ön csak részleges vagy adott esetben semmilyen karbantartást nem végez, a műfű tulajdonságai az első 3 éven belül jelentősen megváltoznak. Ez esetben gyakran speciális karbantartást kell végezni. Ha minden szennyeződést azonnal eltávolít, a füvet optimálisan lesöpri, vigyázva a feltöltő anyag megfelelő magasságára és a szálak felegyenesítésére, akkor a pályában bekövetkezendő változás alig érzékelhető.

Cégünk 2009 óta foglalkozik műfüves pályák karbantartásával és építésével. Az elmúlt 12 évben gyűjtött tapasztalatokat felhasználva fejlesztettük ki a kifejezetten 12×24 és 22×42 méter méretű pályák karbantartására alkalmas karbantartó gépünket, amellyel minden karbantartáshoz szükséges tevékenységet el lehet végezni. A műfüves pályák tulajdonosai és fenntartói között tévesen elterjedt hit szerint a műfüves pályákat nem kell karbantartani. Sajnos ez a tévhit sokszor olyan eredményhez vezet, amely menthetetlenné teszi a pályát, és a burkolat lecseréléséhez vezet. A műfüves pályák karbantartási is ugyanolyan fontos, mint az élő füves pályák esetében, csak más munkafolyamatokat igényel. A lent bemutatott karbantartógép megvásárlásával a pályák állapotát és élettartamát könnyű megtartani és megnövelni. Az üzemeltetési költség a gép használatával alacsonyan tartható és sokszorosan megtérül, a pályagondnok könnyűszerrel, egyedül kézbe tudja venni nem csak az élőfüves pálya, hanem a műfüves pálya karbantartását is.