Műfű csere

A műfüves pályák életciklusuk végén cserére szorulnak. Sokszor felmerül a kérdés mennyi a műfüves pályák élettartama: ez függ az elvégzett karbantartásoktól, a pálya használatától, az időjárási körülményektől, az eredeti műfű minőségétől és sok minden mástól. Általánosságban elmondható, hogy 8-12 év után érdemes elgondolkodni a műfű cseréjén, de ez nem azt jelenti, hogy minden anyagot ami benne van, ki kellene dobni! Cégünk erre a problémára dolgozott ki egy meglehetősen költséghatékony és gyors megoldást: 

A csere során a töltőanyagot speciális géppel - későbbi felhasználás érdekében - kinyerjük, helyszínen deponáljuk. A szinte üres műfüvet felvágjuk, 2 méter széles tekercsekben feltekerjük, és az igényeknek megfelelően elszállítjuk vagy a helyszínen deponáljuk. Az alépítmény állapotától függően a felső réteget újra profilozzuk, az esetleges hibákat, süllyedéseket javítjuk, majd az új műfüvet arra fektetjük rá. Ezzel a módszerrel minimalizáljuk a környezeti terhelést, hiszen minden a töltőanyagot újra felhasználunk, csak a pótlásra használt mennyiséget kell a helyszínre szállítani. 

Az új műfű fektetése, ragasztása, vonalazása után a kiszedett anyagot pótoljuk az előírt mennyiségű új homokkal és SBR granulátummal, és a pálya teljes kapacitással újra használható. A pálya méretétől és az időjárási körülményektől függően a munka 1-3 hét alatt elvégezhető.